Pranje tepiha

 

Tepisi prvo prolaze kroz mašinu koja ih dubinski trese sa obje strane, to je „dust remover“ ili tresač prašine. Prašina i prljavština koja se zavukla u najdublje slojeve tepiha, ovom metodom se eliminiše. To je. ustvari, i najbitnija stvar prilikom pranja. Tepih se bez ovog procesa i ne može oprati kako treba.

Prije početka pranja tepisi se totalno natapaju vodom, tretiraju se različitim četkama i hemikalijama u zavisnosti od vrste i debljine tepiha. Zatim, pod visokim pritiskom vode eliminiše se sva prljavština i hemija koja je bila u tepihu. Ukoliko je tepih ekstremno prljav, proces se ponavlja i po više puta.

Poslije pranja tepih se stavlja u centrifugu za cijeđenje. To je posebna mašina koja omogućava da tepih već poslije 2 minuta bude 95% suv. Ovaj tretman je veoma važan za vunene, persijske, svilene i sve osjetljive tepihe koji su rizični zbog izlivanja boja.
 
Brzina sušenja je bitna zbog očuvanja njihovih boja. Tokom rada ove mašine ne radi se samo cijeđenje, već se ubacuje i čista voda i tepih se potpuno ispira do bistre vode (princip rada veš mašine). Nakon centrifuge, tepisi se odlažu u komore za sušenje koje su opremljenje sistemima za izduvavanje i eliminisanje vlage.

Na kraju ide četkanje, parfemisanje, opciono po želji pakovanje u transportne folije i isporuka na adresu.

 

Kontakt info

Address: Boka Kotorska, Herceg Novi 85340

Montenegro

Phone: (+382) 068 66 06 06

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pratite nas